/  Događaji   /  Preminuo prof. dr. Šefket Arslanagić, penzionisani profesor Odsjeka za matematičke i kompjuterske nauke

Preminuo prof. dr. Šefket Arslanagić, penzionisani profesor Odsjeka za matematičke i kompjuterske nauke

Poštovane kolegice i kolege,

Sa tugom i žaljenjem Vas obavještavamo da je, jutros 7. 5. 2023. godine, preminuo prof. dr. Šefket Arslanagić, penzionisani profesor Odsjeka za matematičke i kompjuterske nauke, Prirodno matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. U toku svog dugogodišnjeg plodonosnog rada dao je ogroman dorinos u radu sa mladim talentiranim bh. matematičarima, zbog čega mu dugujemo veliku zahvalnost.

Prof. dr. Šefketa Arslanagića, koji je radio kao saradnik i nastavnik na Odsjeku za matematiku od 1996. do 2012. godine, brojne generacije učenika i studenata će ga pamtiti kao duhovitog i zanimljivog predavača, a u svojoj bogatoj akademskoj karijeri objavio je više od 50 naučnih radova iz oblasti analitičkih i geometrijskih nejednakosti, preko 520 stručnih radova iz matematike i njene metodike i matematičkih takmičenja, te 42 knjige iz matematike. Porodici profesora Arslanagića izražavamo iskreno saučešće.
Detalji o terminu ukopa prof. Arslanagića biće poznati narednih dana.

Odsjek za matematičke i kompjuterske nauke