/  Obavještenja   /  Stručni seminari   /  Stručni seminar iz modernih IT tehnologija 2017/2018
Stručni seminari naslovna PMF Matematika

Stručni seminar iz modernih IT tehnologija 2017/2018

Realizator seminara: Demir Selmanović (link za prijavu)

Seminar će se održavati na Odsjeku za matematiku po dva časa sedmično (svaki četvrtak od 12:00 do 14:00) tokom akademske 2017./2018. godine. Na seminar se mogu prijaviti studenti druge i treće godine I ciklusa studija te studenti II ciklusa studija. Na ovom seminaru studenti će dobiti iskustvo u kreiranju modernih aplikacija baziranih na NodeJS, PostgreSQL i AngularJS platformama. U prvom dijelu seminara studenti će imati priliku da kreiraju aplikaciju za upravljanje dronova, dok će se u drugom dijelu upoznati sa razvojem modernih web aplikacija uključujući osnove sigurnosti, baze podataka i skalabilnost. (PDF)

Konkurs ostaje otvoren od 18.09.2017. godine do 04.10.2017. godine. Prijava se vrši popunjavanjem obrasca preko linka. Tačan termin početka seminara kao i lista primljenih kandidata biće naknadno oglašeni.

Realizator seminara: Demir Selmanović

Demir Selmanović je developer i project manager sa preko 17 godina profesionalnog iskustva u razvoju software-a. Trenutno je zaposlen u kompaniji Toptal iz San Francisca gdje radi kao glavni tehnički urednik i vodi tim koji sarađuje sa preko 3000 najboljih programera iz cijelog svijeta na kreiranju tehničkih i edukativnih materijala.

Prije angažmana u Toptal-u vodio je razvojni tim u sarajevskoj firmi DevLogic/Symphony. Čest je predavać na regionalnim IT konferencijama kao sto su SHIFT Split i WebCamp Zagreb.